Hvordan bli fortrolig med nøkkelord?

 Hvordan bli fortrolig med nøkkelord? (annonselenke)

Nøkkelord er en av de viktigste metodene for å øke rangering. Det er mange grunner til det, men det har først og fremst med hvordan søkemotoren validerer ord og setninger. Det igjen har med antall søk på ord som foretas. Har din sine nøkkelord som har stor autoritet (eller som mange søker på), vil din side kunne rangere høyere. 

Senere kommer ting som responsivitet og serverkraft, men for at i det hele tatt siden din skal bli lagt merket til, så må den fylles med rette søkeord, eller i dette tilfelle nøkkelord. Så hvordan bli fortrolig med nøkkelord?

Hva er et nøkkelord

Et nøkkelord er direkte forbundet med trendord folk søker etter. Det kan være løpesko for treningsfolk eller elbil for de som vil ha ny bil. Det kan være også være setninger som starter med hvordan... Et nøkkelord er beskrivende for produkter og tema. Vil du at folk skal finne din side, bør du ha nøkkelord folk søker etter. Men det kan også være lurt å tenke på å være unik. Du bør derfor velge en blanding av synlige nøkkelord, som du finner fra et hjelpemiddel enten gratis eller betalt, og etterhvert sette fokus på å skape nye, tilpassede nøkkelord som er unik for din side. Når kunder forbinder disse ordene med kvalitet, da har du kanskje satt i gang en rullende snøball.

Søke etter nøkkelord

Men hvordan skal du finne ut hvilke ord folk søker mest på? Har du en nisje, så kan det være ganske greit og intuitivt å finne dem. Men det fins også gode verktøy man kan bruke. Her skal vi liste opp noen av dem:

Google Trends
Ubersuggest

Husk at du også kan bruke selve søker feltet, for eksempel i Google. Start med å skrive inn et ord, og dermed vil du få opp trendy ord eller setninger som folk har søkt etter. Dette kan gi en indikasjon på hva folk ønsker seg, men det kan også være noe som er et problem for dem. Ha alltid i mente at det ikke er alle ting folk egentlig vil ha, som kan være et problem for dem. Dette er tema i en større diskusjon om tilbud, etterspørsel, etiske produkter og salg. 

Bruke nøkkelord som alle søker etter

Som vi sa er det viktig å bruke nøkkelord mange søker etter. Det kan være hjemmedekor, oppussing, skjønnhet også videre. Det er lurt å finne ut dette før man skriver artikler, eller sette bort arbeidet til noen som både har verktøyene til å fikse en "nettvennlig" artikkel eller et blogginnlegg som får lesere. Men også som kan ta arbeidet for deg uten at det går på bekostning av dine potensielle inntjeninger.

Skape egne like gode nøkkelord

Etter hvert som man utvikler sidene sine, vil man oppleve at de rangerer høyere på listen. Målet er hele tiden å rangere øverst, men det er ikke like enkelt. Kanskje har du konkurrenter som har engasjert profesjonelle skribenter og webutviklere, eller kanskje så har de årelang erfaring og fartstid på markedet. Det gjør det likevel ikke umulig for deg å lykkes. Med hjelp av denne artikkelen er du noen steg nærmere allerede.

Nøkkelord i titler

Det er viktig at nøkkelordet er med i innleggets tittel. Denne kalles enkelt H1, som har med hvordan tekstens html koder ser ut. Skriver du for eksempel i Wordpress vil du få instruksjoner på hvordan du gjør dette. Ha som mål at lampene skal lyse grønt og følg instruksjonene som ennå lyser rødt. Det er lurt å legge til nøkkelord også i noen av H2 titlene. 

Vet du ikke hva en H1 og H2 titler er, les med i bloggen fra denne siden.

Antall nøkkelord per artikkel

Da søkemotoren er i konstant utvikling er det ikke lenger mulig å bombardere sidene sine med nøkkelord. Hele siden din bør være optimal på alle måter. Også med tanke på antall nøkkelord. Vi anbefaler at du bruker noen nøkkelord, og som regel mellom 2-4% av tekstens fulle ordtelling. Det vil si, om du har en artikkel på 500 ord, så bør den inneholde mellom 10 og 20 nøkkelord. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hvorfor bruke en skribent?

Hva er digital synlighet?